Go to Top

Transcriptie van audio- en videomateriaal

Transcriptie van gesproken tekst

Voordat er ondertitels voor een film of video worden gemaakt wordt eerst uitgeschreven wat er precies wordt gezegd. Dat wordt transcriberen genoemd. Meestal vertalen wij deze gesproken tekst direct naar het Engels of Nederlands. Maar als tussenstap is een transcriptie in de brontaal ook mogelijk. Regelmatig transcriberen en vertalen wij reisprogramma’s en documentaires voor nationale omroepen.

Omdat naast zorgvuldigheid, ook kennis van het onderwerp en het land waarin is gefilmd van belang zijn, selecteren wij hier vertalers met de juiste achtergrond voor. In dit geval geen native speaker vertaler maar iemand die de te vertalen taal van de video spreekt. Dus de brontaal. Zo heeft u de garantie dat uw transcriptie op de juiste wijze wordt gemaakt en dat u precies weet wat er wordt gezegd.

Kennis van lokale omstandigheden is noodzakelijk

Omdat het audio- of videomateriaal in een vreemd land is opgenomen is naast kennis van de brontaal ook een vergaande kennis van de lokale tradities en gebruiken van het land waar het materiaal is opgenomen vereist. Zodat goed kan worden overgebracht waar de film over gaat. Waar mogelijk geven wij aanvullende informatie zodat u de context goed kunt plaatsen.

Tijdens het transcriberen noteren wij de begin- en eindtijdcode van wanneer iets wordt gezegd. Dit doen wij in overleg met u. Bijvoorbeeld om hoeveel seconden er een tijdcode moet worden genoteerd. Zo kunnen er later ondertitels van de transcriptie worden gemaakt. En kan de editor eenvoudig bepalen welke fragmenten interessant zijn voor opname in de uiteindelijke video en welke niet.

Vertaalbureau voor transcriptie

Enkele voorbeelden van transcripties die wij regelmatig verzorgen:

  • reisprogramma’s
  • documentaires
  • spelletjes- en contestprogramma’s
  • interviews
  • bedrijfsfilms
  • enquêtes uitgevoerd in het buitenland

Klantenbeoordelingen

Wilt u weten hoe klanten ons en onze vertalingen beoordelen? Kijk dan hier voor een aantal reacties. Mogen wij ook u begroeten als nieuwe klant? Wij zouden graag de transcriptie en vertaling van uw audio- of videomateriaal verzorgen.

Aanvragen vertaalofferte

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw transcriptie en profiteer van 10% introductiekorting. Wij zullen u zo snel mogelijk een scherp voorstel met levertermijn toesturen.