Go to Top

Vertalen naar het Russisch

Een vertaalbureau Russisch met ervaring

Vertalen naar het RussischVoor een vertaling naar het Russisch bent u bij vertaalbureau VertaalExperts aan het juiste adres. Wij verzorgen regelmatig een vertaling naar het Russisch. Bijvoorbeeld een handleiding van een sproeinstallatie voor in een broeikas, een website voor lasrobots of de ondertiteling van een bedrijfsvideo.

Een tekst vertalen naar het Russisch

Ons team van professionele Russische vertalers is thuis is verschillende vakgebieden en specialisaties. Wat u ook wilt laten vertalen, wij hebben altijd de juiste vertaler voor u in huis. Door onze jarenlange ervaring in vertalingen naar het Russisch weten wij hoe een tekst naar het Russisch vertaald moet worden.

Een gekwalificeerde en native speaker vertaler

Een vertaling wordt altijd verzorgd door een vertaler die het Russisch als moedertaal heeft. Hij of zij is dus geborgen en getogen in Rusland en heeft daar meestal ook een vertaalopleiding genoten. Daardoor weet hij of zij als beste hoe een tekst in het Russisch opgesteld moet worden. En hoe hij de doelgroep moet aanspreken om uw boodschap duidelijk en helder over te laten komen.

Een vertaling waarin fouten voorkomen doet afbreuk aan uw presentatie en professionaliteit. Toch is dat wat we vaak zien gebeuren. Mensen die een vertaler zoeken kiezen al snel voor de eerste de beste en weten niet wie ze in huis halen. Maar het is helemaal niet gezegd dat de gekozen vertaler ook de juiste vertaler is voor uw tekst. Dat zal u bij vertaalbureau VertaalExperts niet gebeuren. Wij weten precies welke vertaler de juiste achtergrond heeft om een een bepaalde tekst te kunnen vertalen.

Referentie

Zeer snelle reactietijd. Vertaling met extra moeilijkheidsfactor (moest in bestaande lay-out passen). Zowel Russisch als Pools.

Jan-Wouter van Beers, KAM Coördinator, Phoenix pallets B.V.

Diverse vakgebieden en specialisaties

Ieder lid van ons team Russische vertalers is gespecialiseerd in zijn eigen vakgebied. Bijvoorbeeld in het vertalen van een agrarische tekst of in het vertalen van een marketing tekst. Zo kunnen wij altijd de meest geschikte vertaler inzetten en wordt uw tekst op de juiste manier vertaald. De vertaling naar het Russissch zal dan ook altijd duidelijk en helder bij de lezer overkomen.

Extra controle

Om ook nog de laatste puntjes op de i te kunnen zetten wordt de vertaling gecontroleerd door een tweede vertaler. Vertalen is mensenwerk, dus kunnen er nog foutjes voorkomen in de vertaling. Of het had misschien net iets beter gekund. Daarom is het extra paar ogen van een tweede vertaler cruciaal. Hij of zij controleert de vertaling nog op typefoutjes, spelling en grammatica en kijkt of de juiste woorden zijn gebruikt. Eventueel doet hij of zij nog suggesties om de vertaling naar een nog hoger niveau te tillen.

Vertaalgeheugen

Door gebruik te maken van speciale vertaalsoftware kunnen wij voor iedere vaste klant per afzonderlijke taal een vertaalgeheugen opbouwen. Alles wat een vertaler heeft vertaald wordt opgeslagen. Als tijdens het vertalen een bepaalde zin later in de tekst nogmaals voorkomt, stelt het programma automatisch de reeds opgeslagen vertaling voor.

Op deze manier blijft de vertaling in meerdere documenten consistent en kan er sneller worden gewerkt. De vertaling zal professioneel en betrouwbaar bij uw doelgroep overkomen. Daarnaast kunnen wij zo aantrekkelijke kortingen bieden omdat de dubbele stukken tekst niet in rekening hoeven te worden gebracht.

Voorbeelden van onze klanten

Wij verzorgen regelmatig een vertaling naar het Russisch voor:

  • productiebedrijven (van o.a. handleidingen, bedrijfsregels, werkinstructies)
  • distributeurs (van o.a. gebruiksaanwijzingen)
  • uitzendbureaus (o.a. uitzendovereenkomsten, inschrijving verzekeringen, verhuurcontracten, communicatie met  medewerkers)
  • internetbedrijven (o.a. aanbieders van spelletjes, fitness- en yogaprogramma’s)
  • ondertitelbedrijven

Meer over het Russisch

Het Russisch is de 8e taal van de wereld en de grootste taal in Europa. Het behoort samen met het Oekraïens en het Wit-Russisch tot de Oost-Slavische taalgroep.

Het is de officiële taal van de Russische Federatie. Daarnaast is het de tweede officiële taal in o.a. Kazachstan, Kirgizië en Wit-Rusland.

In de Sovjet-Unie werd het Russisch als lingua franca gebruikt. In sommige voormalige Sovjetrepublieken heeft de taal die status nog altijd, zij het wel in mindere mate.

Het Russisch maakt gebruik van een variant van het cyrillische alfabet dat bestaat uit 33 letters.

Ongeveer 150 miljoen mensen spreken het Russisch als moedertaal en ong. 110 miljoen mensen spreken het als tweede taal.

Vertaalofferte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling naar het Russisch en profiteer van de 10% introductiekorting. Wij zullen u zo snel mogelijk een scherp geprijsd voorstel met levertermijn toesturen.

U kunt bij ons ook terecht voor een vertaling naar het Chinees, Duits, Engels, Frans, Nederlands, PoolsSpaans of elke andere taal.