Go to Top

Redactie

Proeflezen en redactie

RedactieVoordat uw teksten moeten worden vertaald of voordat deze worden gedrukt of gepubliceerd kunnen wij deze voor u nakijken.

Altijd de juiste kwaliteit van uw teksten

Als u een tekst wilt gaan gebruiken voor publicatie of voor officiële doeleinden, dan is het belangrijk dat deze kwalitatief helemaal in orde is. Als u hier niet helemaal zeker van bent, raden wij u aan om deze teksten eerst door ons te laten controleren.

Wat houdt proeflezen in?

Proeflezen houdt in het controleren op, en verbeteren van, typefouten, spel- en taalfouten. Daarnaast letten wij op het juiste gebruik van bijvoorbeeld hoofdletters en interpunctie.

Wat houdt redactie van teksten in?

Wij bieden ook de mogelijkheid om uw teksten te redigeren. Uw tekst wordt dan gecontroleerd door iemand die kennis en affiniteit heeft met het onderwerp van de tekst. Hij of zij controleert uw tekst dan op grammatica, stijl, spelling, terminologie en kijkt of de juiste interpretatie is gebruikt. Daarnaast let de proeflezer er ook op of de juiste eenheden zijn gebruikt, of de gebruikte namen overeen komen met die van de doelgroep, of de tekst soepel leest en of de juiste beleefdheidsvormen zijn gebruikt.

Tarief voor tekstcontrole

Over het algemeen hanteren wij voor proeflezen en redactiewerk een tarief per uur. Voor een goede tekst of vertaling zal de uiteindelijke prijs voor controle dan laag zijn en voor een hele slechte tekst of vertaling zal de prijs hoger uitvallen.

Onze proeflezers maken altijd gebruik van de “track changes” optie, zodat u kunt zien wat er aan de tekst gewijzigd is en zodat u zelf kunt bepalen of u het eens bent met de wijziging.

Aanvragen offerte voor proeflezen of redactie

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor proeflezen of redactie en profiteer van de 10% introductiekorting. Wij zullen u zo snel mogelijk een scherp voorstel met levertermijn toesturen.

 

Vertaalofferte aanvragen

“Vertaalbureau VertaalExperts – thuis in taal.”