Aanvraag vertaalofferte
Go to Top

Technische vertaling

Technische vertalingenErvaren in technische vertalingen

Wij hebben veel ervaring in het verzorgen van technische vertalingen. Regelmatig vertalen wij teksten voor bijvoorbeeld de land- en tuinbouw, civiele techniek, koel- en verwarmingstechniek,  machine- en apparatenbouw, automobielindustrie en de chemische industrie.

Uitgangspunt hierbij is dat de vertaler een gedegen technische achtergrond heeft in het onderwerp van de tekst zodat ook het jargon goed wordt vertaald. Bij twijfel wordt met de opdrachtgever overlegd en kunnen wij gezamenlijk een terminologielijst opstellen.

De vertaling wordt uiteindelijk gecontroleerd door een tweede vertaler zodat deze geen fouten meer bevat en professioneel overkomt in het land van gebruik.

Een vertaler met de juiste technische achtergrond

Naast de taaltechnische kennis dient de vertaler ook te bezitten over de gevraagde technische kennis. Dat maakt het lastig om de juiste vertaler voor een technische vertaling te vinden. Als gevolg van ons uitgebreide netwerk hebben wij voor elke technische tekst de juiste technische vertaler in huis.

Technisch vertaalbureau

Enkele voorbeelden van technische vertalingen die wij als technisch vertaalbureau verzorgen:

  • vertalen van handleidingen
  • vertalen van productbladen
  • vertalen van veiligheidsbladen
  • vertalen van testrapporten
  • vertalen van brochures
  • vertalen van productspecificaties
  • vertalen van transportdocumenten

Maar ook andere technische documenten kunnen wij vertalen. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

harvesting combine in the wheat fieldTerminologiebeheer

Doordat uw tekst wordt vertaald door een vertaler met de juiste technische achtergrond zullen ook specifieke vaktermen op de juiste manier worden vertaald. Tijdens het vertalen werken wij met vertaalgeheugens waarin de gebruikte terminologie wordt opgeslagen. Zo worden bij vervolgopdrachten al uw technische documenten in dezelfde stijl en met dezelfde technische terminologie vertaald.

Formats

Wij kunnen met verschillende formats overweg zoals Word, Excel, PDF, AutoCad en InDesign. .

Aanvragen vertaalofferte

Vraag eens een vrijblijvende offerte aan voor uw technische vertaling en profiteer van de 10% introductiekorting. Wij zullen u zo snel mogelijk een scherp voorstel met levertermijn toesturen.

 

“Altijd de juíste vertaler voor uw tekst”