Aanvraag vertaalofferte
Go to Top

Beëdigde vertaling

Beëdigde vertalingenErvaren in beëdigde vertalingen

Uitsluitend voor bedrijven verzorgen wij  beëdigde vertalingen naar diverse talen. Dit betreft een aanvullende service aan onze klanten en relaties.

Wij verzorgen geen beëdigde vertalingen voor particulieren.

Wat is een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaling is een vertaling die is verzorgd door een beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaler is een vertaler die na het afronden van de vertaalopleiding een eed heeft afgelegd voor een rechtbank. Dit geeft de beëdigde vertaler de bevoegdheid om een beëdigde vertaling van bepaalde officiële documenten te leveren. Een vertaler die deze eed niet heeft afgelegd mag dat niet.

Bij het verzorgen van een beëdigde vertaling zal de betreffende vertaler een beëdigingsverklaring toevoegen aan de vertaling waarmee hij verklaart de vertaling naar eer en geweten te hebben uitgevoerd. Dit hele pakket wordt dan per aangetekende post naar u verzonden.

Wanneer is een beëdigde vertaling nodig?

Een beëdigde vertaling is meestal nodig als u officiële documenten bij een overheidsinstantie moet indienen, zoals een geboorte-uittreksel, huwelijksakte of een antecedentenverklaring.

Vaak willen mensen alleen dat een vertaling wordt uitgevoerd door een betrouwbare en gediplomeerde vertaler en denken dat dat een beëdigde vertaling is. Dat is dus niet het geval.

Wat is legalisatie?

Het kan voorkomen dat de beëdigde vertaling ook moet worden gelegaliseerd. Dat wordt gedaan d.m.v. een apostille bij de rechtbank waar de handtekening van de vertaler is gedeponeerd.

Legalisatie is het rechtsgeldig maken van buitenlandse documenten in het land van bestemming. In bepaalde gevallen moet u met de beëdigde vertaling ook nog naar de buitenlandse instantie moet (bijvoorbeeld een ambassade) om het daar geldig te laten verklaren voor verder gebruik. Het beste kunt u navragen wat voor u van toepassing is bij de instantie waar de documenten voor zijn bedoeld.

Is een beëdigde vertaling duurder dan een gewone vertaling?

Als gevolg van de extra handelingen en de portokosten is een beëdigde vertaling iets duurder dan een gewone vertaling.

Aanvragen vertaalofferte

Vraag eens een vrijblijvende offerte aan voor uw beëdigde vertaling en profiteer van de 10% introductiekorting. Wij zullen u zo snel mogelijk een scherp voorstel met levertermijn toesturen.

 

“Altijd de juíste vertaler voor uw tekst”