Aanvraag vertaalofferte
Go to Top

Vertalen naar het Italiaans

Vertalen naar het ItaliaansZoekt u een vertaler Italiaans?

Bent u op zoek naar een vertaler Italiaans die uw tekst duidelijk en correct kan vertalen naar het Italiaans? Dan kunnen wij u zeker van dienst zijn. Voor elke soort tekst naar het Italiaans hebben wij de juiste vertaler in huis.

Gekwalificeerde native speaker vertalers

Vertalingen worden altijd verzorgd door gekwalificeerde vertalers die het Italiaans als moedertaal hebben. Zij zijn geborgen en getogen in Italië en hebben daar een vertaalopleiding genoten.

Diverse vakgebieden en specialisaties

Ieder lid van ons team Italiaanse vertalers is gespecialiseerd binnen zijn eigen vakgebied. Bijvoorbeeld in technische vertalingen of in het vertalen van een marketing tekst. Zo kunnen wij altijd de meest geschikte vertaler inzetten en wordt uw tekst op de juiste manier vertaald. De vertaling naar het Italiaans zal dan ook duidelijk en helder bij de lezer overkomen.

Extra controle

Om ook nog de laatste puntjes op de i te kunnen zetten wordt de vertaling gecontroleerd door een tweede persoon.

Vertaalbureau Italiaans

Enkele voorbeelden van taalcombinaties die wij verzorgen vanuit en naar het Italiaans:

• Nederlands – Italiaans
• Italiaans – Nederlands
• Engels – Italiaans
• Italiaans – Engels

Maar ook andere combinaties zijn mogelijk. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Wat kunnen wij vertalen naar het Italiaans?

Enkele voorbeelden van vertalingen naar het Italiaans die wij verzorgen:

• Productinformatie
• Handleidingen
• Contracten
• Zakelijke correspondentie
• Presentaties
• Transcripties
• Ondertiteling

Maar ook andere soorten tekst zijn mogelijk. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Beëdiging

Moet de Italiaanse vertaling beëdigd worden? Ook dat is mogelijk. U kunt dit aangeven bij uw offerteaanvraag of bestelling.

Meer over het Italiaans

Het Italiaans is een Romaanse taal.

Het standaard-Italiaans is gebaseerd op het dialect van Toscane, de streek in en rondom Florence. Van alle Romaanse talen zijn er in het Italiaans de meeste Latijnse woorden overgebleven. Andere talen hebben bijvoorbeeld weer meer de uitspraak overgenomen (het Sardisch).

Voorbeelden van Italiaanse woorden in de Nederlandse taal zijn bankroet (banca = bank, rotta = gebroken), bank, kapitaal (capitale), kassa (cassa) en saldo (saldo). Deze zijn in de 14e en 15e eeuw met het Italiaanse boekhouden meegekomen.

Het Italiaans wordt door ongeveer 63 miljoen moedertaalsprekers gesproken in verschillende dialecten. Sommige van deze dialecten verschillen zo sterk van het standaard-Italiaans, dat deze op zichzelf staande talen zijn geworden.

Vertaalofferte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling naar het Italiaans en profiteer van de 10% introductiekorting. Wij zullen u zo snel mogelijk een scherp geprijsd voorstel met levertermijn toesturen.

 

“Onze gespecialiseerde Italiaanse vertalers kunnen iedere tekst vertalen naar het Italiaans”